Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки хора изпратиха лекарката от Сливен, починала от коронавируса

| обновено на 03.05.20 в 14:39
7
Снимка: Стоян Радев, БНР

Десетки колеги и приятели на починалата от коронавирус  д-р Илияна Иванова дойдоха пред болницата в Сливен, за да се простят символично с нея. С минута мълчание и нестихващи аплодисменти бе почетена паметта на д-р Иванова. Тя  бе погребана в следобедните часове в тесен семеен кръг. 

От понеделник медиците в болницата ще бъдат помолени доброволно да отидат да работят месец в Инфекциозното отделение, защото има недостиг на персонал, съобщи пред събралите се медици директорът на здравното заведение д-р Василав Петров: 

„Д-р Иванова през целия си живот беше посветена на медицинската професия така, както много малко хора са го правили,“ каза д-р Богдан Сотиров, председател на регионалната колегия на Български лекарски съюз Сливен.

"Д-р Илияна Иванова ще бъде пример за всички във нейната всеотдайност и дълга. Не говорим за Хипократовата клетва, която е. Тук говорим за още по-високо измерение, защото тя работи до последно на най-натоварения фронт и даде живота си".  

„Изключително сърцат лекар, изключително отзивчив“ - така д-р Юлия Бянкова описа починалата  си колежка:

"Чисто човешки емоции ме вълнуват и мен лично, и моите колеги в този момент. Още веднъж искам да изкажа най-искрените си съчувствия към семейството".

Днес д-р Илияна Иванова бе изпратена в последният си път под нестихващите аплодисменти на своите колеги и съграждани.

Д-р Иванова работеше в Инфекциозното отделение на болницата в града и лекуваше пациенти с Covid-19. Да запалим свещ на прозорците си, в памет на д-р Иванова, която загуби живота си докато се бореше да спаси нашите, пък бе призив към българите, отправен във Фейсбук.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна