Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер

Актьори и публика се забавляват с импровизационен театър от вкъщи

Снимка: shizi.bg

Ако още не сте присъствали на спектакъл, подчинен и изграден от импровизации, тази вечер от 20 ч. ще имате възможност да видите що за жанр е това.

На своята фейсбук страница “ШиЗи Импро Театър” ще се излъчи създавано на живо онлайн импровизационно комедийно шоу. Още по-учудващото е, че всеки от участващите актьори ще е в своя дом, но благодарение на технологиите и своя талант, те ще забавляват почитателите на импровизационния театър.

„Ние сме професионални актьори, имаме комедиен клуб, тренировъчен център и в нормални условия изнасяме спектакли всеки петък“, разказа в ефира на Радио София Златин Цветков, основател на театралната платформа. „Но в сърцевината на пнашето изкуство е адаптацията. Така че се адаптираме и към новата реалност.“

С програмата, която използват актьорите са убедени, че всеки зрител на онлайн шоуто ще усети свежата енергия на позитивното и спонтанно забавление.

„Пак ще включваме публиката с нейни предложения и пак ще реагираме на момента, но ще станат явни повече от нашите качества. Спонтанността се предава“, категоричен е Златин Цветков.

Освен него, в представлението ще участват още актьорите Евелина Васева, Елеонора Топалова, Катя Бръмбарова, Симона Димитрова, Яна Огнянова и Илиан Илков.

„Работили сме 7 години, имаме 8 различни спектакъла, така че ще успеем да импровизираме и в тези условия“, усмихва се Златин.

Представлението може да се гледа безплатно, като ако имате желание и възможност, можете да подкрепите актьорите, купувайки билет от тук.

Чуйте разговора на Катя Василева със Златин Цветков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна