Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

260 здравни медиатори на държавна издръжка работят в 136 общини у нас

Обучението на здравните медиатори е дистанционно
Снимка: Разпространена от организаторите

260 здравни медиатори работят у нас на държавна издръжка в 136 общини. 50 нови ще се обучат тази година към Факултета по обществено здраве към Медицинския университет-София. 

Обучението на здравните медиатори е дистанционно и се организира за девета поредна година от Националната мрежа на здравните медиатори в партньорство с Факултета по обществено здраве към Медицински Университет-София. 

То ще продължи един месец, до началото на юни. И още една новост - през изминалите месеци преподавателите подготвиха „Наръчник на здравния медиатор“.

Докато тече обучението на новите здравни медиатори продължават усилията на Националната мрежа на здравните медиатори за информиране на общностите относно епидемията от Ковид-19, начините за предпазване и съблюдаването на противоепидемичните мерки, както и за редовното снабдяване на здравните медиатори с лични предпазни средства. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.