Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квитова и Плишкова ще участват на турнир в Прага

Петра Квитова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова, сестрите Каролина и Кристина Плишкови и други чешки тенисистки от топ 100 на световната ранглиста ще се включат в тенис турнира в Прага между 26-28 май, съобщиха организаторите.

„Това е първото съревнование, което Чешката тенис асоциация (КТС) подготвя за тенисистите във време, когато те не могат да пътуват заради пандемията от коронавирус“, сподели турнирният директор Карел Тейкал в свое изявление. 

Женската надпревара ще събере Квитова, 12-та в ранглистата на WTA, 26-та Каролина Мухова и 31-та Барбора Стрицова. „Очаквам с нетърпение да играя в турнир след дълго време. Любопитна съм относно формата ни без никакви надпревари зад гърба ни“, каза тя. Световната номер 3 Каролина Плишкова и нейната близначка Кристина, под номер 69, също ще участват в турнира в чешката столица.

Президентът на КТС Иво Кадерка обяви, че приходите от турнира ще бъдат използвани за минимализирането на щетите от Covid-19 в Чехия, където има регистрирани над 8000 случая на заразени и повече от 270 жертви. 

В мъжкия турнир ще се включи номер 65 в света – Иржи Весели, шампион в тазгодишното издание на надпреварата в Пуне, Индия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна