Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозиционен лидер в Албания без книжка заради нарушаване на мерките

Лидерът на Демократическата партия в Албания Лулзим Баша
Снимка: БГНЕС, архив

Лидерът на най-голямата опозиционна сила в Албания, Демократическата партия (ДП), Лулзим Баша, е глобен, а шофьорската му книжка е отнета за неспазване на мерките за защита от коронавируса и разпространението на болестта, предаде БГНЕС.

Баша отседнал в пристанищния град Дуръс, където имал среща с представители на търговския сектор в ресторант, който според предприетите мерки е бил затворен.

След новината, която се появи в интернет порталите и социалните мрежи, албанската полиция публикува съобщение за предприетите действия.

„Председателят на Демократическата партия беше глобен и шофьорската му книжка беше отнета. Също така собственикът на ресторанта A.H. , където се е провела срещата, беше глобен с 8000 евро. Други 10 души, които са взели участие в срещата, също бяха глобени“, се казва в полицейското изявление.

Сред глобените, според съобщенията в медиите, са председателят на клона на ДП в Дуръс Фердинад Джафери и председателят на търговската камара на града Албан Истери.

„Разпространението на новините в медиите доведе до административна процедура, основана на нормативен акт“, казаха от полицията.

Шофьорската книжка на Баша, който живее в Тирана, е отнета заради неспазването на забраната за напускане на Тирана, тъй като тя е една от шестте общини, считана за червена зона и е освободена от последния пакет мерки за смекчаване на правителството.

Държавната полиция призовава всички граждани, особено тези в червените зони, да спазват стриктно графика на движение и физическата дистанция и в този контекст изисква „разбиране и помощ от гражданите и техния принос за справяне с опасния вирус“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени