Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойчо Величков: Локомотив (София) и Септември са единствените губещи от спирането на Втора лига

Любомир Трайков, Бойчо Величков, Иван Василев, Атанас Станкушев и Веско Стоянов (отляво-надясно)
Снимка: Светослав Табаков

Локомотив (София) заедно със Септември са единствените губещи отбори от преждевременното приключването на футболното първенство на Втора лига, е мнението на изпълнителния директор на "железничарите" Бойчо Величков.

"Червено-черните" изоставаха на 3 точки от третия Монтана и не бяха изгубили шансове за добиране до място на плейофите, докато септемврийци бяха на 3 точки зад лидера ЦСКА 1948, но имаха мач по-малко, като след решението на БФС вече нямат шанс за директна промоция, а ще трябва да минат през бараж срещу 13-ия в елита.

Потърсихме изпълнителния директор на локомотивци Бойчо Величков за мнение по темата, който призна, че не е изненадан от решението на Футболния съюз.

"Още, когато поставиха на разискване и гласуване въпроса дали първенстството да бъде подновено или не, ни стана ясно, че ще надделее становището на тези, които не искат подновяване. Не можем да се сърдим на колегите. Наясно сме с тежката ситуация, но въпреки това се надявахме квотите за елита да се решат на спортен принцип. Сега оставаме във Втора лига и ще трябва да преговаряме със старши треньора Ради Здравков и футболистите, защото договорите им изтичат", сподели Бойчо Величков за предаването "Спорт и музика".

Чуйте още от Величков:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна