Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гори вила в парк Росенец (ОБНОВЕНА)

| обновено на 18.05.20 в 15:02
5
Снимка: Владимир Павлов/Фейсбук

Петдесет квадратни метра от покривна конструкция горяха в района на парк Росенец, край Бургас. Огънят е тръгнал от постройка в близост до бившата хижа на „Трансвагон“, собственост на бизнесмена Николай Вълканов. 

Сигналът за пожара е получен в полицията малко преди 12 на обяд. Огънят е бил загасен от два противопожарни екипа с шестима огнеборци, съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас. Още две пожарни са доставяли допълнително количество вода за гасенето. Комплексът е едно от най-охраняваните места по Южното ни Черноморие, достъпът до който е ограничен с бариера. На място, наш екип също не беше допуснат до вилната част.

Охранителите заявиха, че няма пострадали. По данни от полицията  вероятната причина за възникването на пожара е късо съединение. Изгорял е половината от покрива на постройката.

Имотът се намира до пристанище „Росенец“. Територията около него и то самото са отдадени на концесия на бургаската рафинерия.

Вилната постройка не може да се види от пътя, който е затворен с бариера. Единственият изглед към нея е от към морето. Точно от отсрещната страна се намира и остров Св. Анастасия.

Подробностите, чуйте от звуковия файл:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени