Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британските власти въведоха нови мерки за влаковете и гарите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британските власти въведоха нови мерки за влаковете и гарите на фона на опасенията, че все повече хора ще използват обществения транспорт при завръщането си на работа тази седмица.

До момента железопътните компании бяха пуснали в движение само ограничен брой композиции заради коронавируса, но сега те ще бъдат увеличени.

На много гари има специални екипи за въвеждане на ред при наплива от пътници. Британците бяха насърчени миналата сряда да ходят на работа, но като използват градския транспорт само когато нямат алтернатива.

Някои от ръководителите на железниците изразиха загриженост, че социалното дистанциране е невъзможно по влаковете и платформите.

Обмислят се и по-радикални мерки като предварително закупуване на билети за конкретни услуги в определени часове. 

Много от влаковете, които пътуват от провинцията към Лондон, въведоха услуга само с резервации и запълване само на една трета от капацитета на вагоните.

Блокират се места, така че да се гарантира равномерното разпределение на пътниците. Наред с това остава в сила разпоредбата да се завръщат на работа само онези, които не могат да работят от вкъщи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна