Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Бачийски обжалва решение на Общинския съвет за промяна на статут на път от общински в частен

3
Снимка: Даниела Костадинова

Бургаски общински съветник и граждански организации обжалват като незоконосъобразно решение на Общинския съвет в града, с което се променя статута на терен, в който попада общински път , от публична в частна общинска собственост. Целта на това решение е общинският път, който се намира в парк „Росенец“ и отвежда към морето и плажната ивица, да стане частна собственост. 
И сега има поставена бариера на общинския път,  отвеждащ към частен имот,който се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Бариерата се охранява от частна фирма ,която  не  допуска никой нито пеш ,нито с автомобил да стигне до брега. Преди дни имаше опит на медиите да преминат през бариерата, за да отразят пожар на територията на имота:

"Не можете да влизата след бариерата, аз съм я сложил. Елате с документи, че това е общински парцел и няма да има проблем да минете". 

Както в съдържанието на докладната записка за промяна на статута на пътя, така и при самото и гласуване в ОС има нарушения ,каза общинският съветник Константин Бачийски:

"Самата процедура по гласуването е опорочена. По правилника на Общинския съвет не се позволява прегласуване по същество на една и съща докладна записка в едно заседание"
В 14 дневен срок Областния управител на Бургас Вълчо Чолаков трябва да се произнесе по жалбата на Константин Бачийски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна