Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Новият Локомотив ще гледа към бъдещето

Пламен Константинов
Снимка: lokovolley.com

Бившият селекционер на волейболните ни национали Пламен Константинов, който изведе Локомотив (Новосибирск) до титлата в Русия, получи тази седмица поредно признание - феновете го избраха за треньор номер едно през сезона. След като се прибра у нас заради пандемията той вече изкара и задължителната карантина. Константинов сподели пред БНР чувствата си след наградата и амбициите на Локомотив през следващия сезон.

„За всеки треньор е приятно едно такова признание, но още по-приятно е, когато е от феновете. Така е още по-безпристрастно. Ние за първи път в историята на клуба спечелихме редовния сезон и щяхме да сме домакини на финалната шестица. И без всякакво съмнение щеше да е по-приятно, ако можехме да завършим първенството и пред своя публика. Мога да кажа, че има удовлетворение от играта на отбора през целия сезон, защото ние изиграхме 43 официални мача. Но това удовлетворение да спечелиш на игрището не го получихме“, заяви Константинов.

„Ще направим сериозни промени за новия сезон, защото този отбор може би достигна своя връх. Щеше да е трудно да гоним същите резултати и следващата година. И затова решихме, че тъй като е нов олимпийски цикъл, независимо че преместиха Олимпиадата, е хубаво да дадем възможност на някои по-млади момчета на нашата школа. Там работи Георги Петров в последните три години и има страхотни резултати. Така че ще опитаме да направим микс през новия сезон между някои опитни състезатели и някои по-млади. Новият отбор ще бъде с поглед към бъдещето.

Търсихме диагонал, но нямаме българин на това ниво, с изключение на Цветан Соколов. Той се договори с Динамо (Москва), а ние не можем да отговорим на тези финансови параметри, които могат да предложат първите три отбора – Зенит (Санкт Петербург), Зенит (Казан) и Динамо (Москва). Ние трябва да се съобразим и с нашите възможности и да не надскачаме бюджета“, каза още треньорът на Локомотив (Новосибирск).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!