Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон обещава значителна подкрепа за френската автомобилна индустрия

Еманюел Макрон, президент на Франция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон обеща във вторник да "увеличи значително" подкрепата за автомобилната индустрия на страната, която беше силно засегната от продължаващата коронавирусна пандемия.

"Здравната криза доведе до масово и брутално спиране на френската автомобилна индустрия. Това е част от нашата икономика. Това са хиляди работни места. Подкрепата ни ще бъде значително засилена", написа Макрон в Труитър.

Във вторник френските управляващи трябва да обявят финансов пакет в подкрепа на местните автомобилни производителите и по-слециално на "Рено". Това ще бъде поредната индустрия в страната, която ще получи конкретен спасителна план за нейното възстановяване от коронавирусната криза.

Вчера финансовият и икономически министър Брюно Льо Мер заяви, че правителството работи по "силни мерки" за подпомагане на автомобилната индустрия на Франция. Той също така посочи, че мерките на френското правителство за подпомагане на икономиката да превъзмогне коронавирусната криза са в размер на 450 млрд. евро, което е равностойно на цели 20% от брутния вътрешен продукт на страната


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна