Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Чети във влака" с нови партньори

Кампанията на БДЖ „Чети във влака“ набира все повече популярност. Платформата е изцяло подновена, като към разделения на четири основни категории разнообразен избор на книги, вече е добавена категория с аудио книги и категория с пътеписи от конкурса „Разходка с влак”, съобщават от БДЖ. Много нови автори, издателства и асоциации се присъединиха към инициативата, като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека. 

Най-новият партньор на инициативата „Чети във влака” е фондация „Човешката библиотека”, които предоставиха 35 нови заглавия за читателите във влака. “Човешката библиотека е отворена общност на читатели, които подбират, популяризират и издават книги за страстни умове и мъдри сърца. Една от отличителните ѝ черти е използването на рециклирана хартия в хартиените издания – и на рециклирани електрони в електронните”. 

БДЖ съвместно с български издателства стартира кампанията в края на месец юли 2019 г., която цели да стимулира четенето на книги от български автори по време на пътуване. Пътниците със смарт устройства, могат да сканират разпространените във влаковете стикери с QR код, който ще им даде достъп до виртуалната библиотека на „Чети във влака“.

През последния месец са отчетени близо 4 500 посещения на платформата. Наблюдава се нарастващ интерес и към новите добавени издания. Изключително популярни за читателите са публикуваните пътеписи в категорията „Разходка с влак”.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна