Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запалянковците във Франция могат да се върнат на стадионите в края на юли

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският министър на спорта Роксана Марачинеану смята, че от края на юли феновете могат да получат ограничен достъп до стадионите и да присъстват на спортни събития, съобщава "Екип".

"Моето желание е да се пуснат фенове на стадионите, дори и броят им да е ограничен. Защо да не го направим от края на юли, ако е възможно. Когато видя мачове пред празните трибуни, имам желание да се разреши поне на определен брой зрители. Има федерации, има лиги, които взимат решения, и моята работа е да осигуря изпълнението на тези решения, така че всеки да може да се подготви за бъдещите състезания", каза министърът на спорта.

По-рано френският премиер Едуар Филип обяви възможността за премахване на ограниченията за провеждане на спортни събития пред празни трибуни. 

"Най-големият ни противник е струпването на голям брой хора, рискът е още по-голям, ако те се провеждат в затворени пространства. При провеждане на мероприятия на открито ще бъде определен лимит от 5000 души, който може да бъде намален от местните власти, ако е необходимо. В затворени помещения организаторите ще трябва да осигурят стриктно спазване на всички санитарни норми", каза премиерът.

Заради пандемията от коронавирус френското футболно първенство беше прекъснато след 28 от общо 38 кръга, а Пари Сен Жермен беше обявен за шампион.

Заради пандемията беше отменен Гран При на Франция във Формула 1, а Откритото първенство на Франция по тенис беше отложено за края на септември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!