Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриване на новия мотосезон във Варна

Снимка: БГНЕС

Над 1200 мотористи участваха в откриването на новия мотосезон във Варна.

За първи път след извънредното положение в страната мотористи от  Североизточна България пристигнаха на площад "Св. св. Кирил и Методий" пред катедралния храм "Успение Богородично", след което тръгнаха на шествие по улиците на града.

Сред тях е и д-р Мериян Радева, която работи в Центъра за спешна медицинска помощ в морската столица от завършването си преди осем месеца и  се е запалила по моторите от сестра си:

„Сестра ми е моторджийка. Тя кара от пет години, а аз се записах на курсове март месец, изкарах книжка и съм съвсем прясна моторджийка.

Чувството е уникално. Няма нищо общо с това да караш кола. Чувстваш една свобода, която автомобилът не може да ти даде. То е като летене.

Иначе аз съм лекар в "Бърза помощ". Присъствала съм и на инциденти с мотори, но карам внимателно, карам с ограниченията. Понякога си позволявам да карам малко по-бързо, но в участъци, които го позволяват.

Нещо много важно, което научих, е - че когато си на мотор, никой не те вижда. Тоест ти трябва да си със съзнанието, че си невидим за останалите. Дори да си с предимство, пак трябва да изчакваш. От моториста се изисква да е два пъти по-концентриран“, сподели Радева пред микрофона на БНР.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна