Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализирана люлка за деца с увреждания в Монтана

2
Снимка: Любо Андреев

Деца в инвалидни колички от Монтана получиха специализирана люлка. Дарението бе направено на 1 юни Деня на детето. 

За първи път децата ще могат да изпитат удоволствието да се люлеят в люлка. Това стана благодарение дарението, направено от Дамски клуб "Монтана на токчета". 
Инициативата стартира още по Коледа и с помощта на съмишленици, творци и жители на Монтана събрахме средствата”, поясни Валерия Тодорова. Над 5000 лева струва люлката и площадката, които бяха дарени на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствена изостаналост:

"Знаем, че за тях е най-трудно да могат да се радват на живота, на радостите, които могат иначе другите деца да преживеят, тъй като заради коронавируса доставката на количката се забави малко, затова използвахме момента- днес 1 юни, да доставим така да се каже освен радост от самия празник, но и радост от това да имате едно ново съоръжение, с което да се забавляват и да се чувстват добре."

Подаръкът е изключително ценен защото ще се ползва от деца с много тежки увреждания, каза Мая Димитрова- директор на Центъра, и допълни:

"Много щастливи и доволни сме от така дългоочакваната изненада за децата. Ние бяхме подготвени и доста време се чудехме кое ще бъде най-полезното за децата и което ние не можем да си го позволим на този етап и сме много щастливи, и с нетърпение го очакваме да влезе в пълната си употреба. "

Над 40 деца и младежи се отглеждат в трите дневни центъра в Монтана. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна