Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хубчев: Периодът беше много труден заради случващото се с клуба

Снимка: БТА

Старши треньорът на Левски Петър Хубчев говори за рестарта на първенството в интервю за клубната телевизия.

След повече от два месеца пауза заради пандемията от коронавирус "сините" изиграха контрола в петък срещу Витоша (Бистрица), спечелена с 3:1, а след три дни приемат шампиона и лидер в класирането Лудогорец в предпоследния 25-и кръг от редовния сезон на шампионата.

"Според мен момчетата се отнесоха доста сериозно към този мач, но повече от очевидно е, че липсва игровата практика, липсва чувството към топката все още. Крайно малко беше това време за подготовка. Всички отбори ще влязат не съвсем подготвени в първенството", каза Хубчев, като допълни, че в дните до срещата с Лудогорец ще наблегне повече на тактиката.

Специалистът призна, че периодът е бил много труден за Левски и с оглед на финансовите проблеми и голямото забавяне в заплатите на играчите.

"Този труден период за Левски се оказа два пъти по-труден с оглед на всичко, което се случи около клуба в този период. Така че ние трябваше да се съобразим и с това нещо. Футболистите получаваха бегови програми, които трябваше да изпълняват без да нарушават общоприетите правила. Но като цяло, главите на всички като че ли бяха заети със събитията около клуба. Трябва да признаем, че това е основният проблем, който ни занимава. Мисля, че всеки се справи, след като всички са тук и са здрави", каза Хубчев.

Наставникът на "сините" призна, че му е коствало много усилия, за да убеди футболистите да останат.

"Това е тежък проблем. Много малко хора ще ме разберат, може би треньори, които са работили в подобна обстановка, когато 2,3,4 месеца футболистите не могат да получават възнагражденията си. Те ще разберат какво струва на треньор в такава ситуация да задържи играчите в отбора. За нас е голям успех като виждам, че извеждаме 25 човека на тренировка. Тези момчета се замислят доста сериозно за бъдещето си, какво ще се случи след няколко седмици. Нормално е. Не се оплаквам от начина, по който тренират, но като че ли главите им не са съвсем свободни. Все пак намирам голяма доза етика и морал в поведението им", каза Хубчев.

Той призна огромната роля на феновете, но уточни, че "няма една стотинка от даренията, които хората са направили за Левски, да са отишли за заплати на футболисти и на треньори".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!