Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Сърница - контактен с трима от заразените там

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пристига спешно в Пазарджик

| обновено на 05.06.20 в 10:15

Кметът на община Сърница е бил контактен на три служителки на общината с положителни проби за Covid-19.  Веднага му е направена проба, която е  отрицателна. 

Заразените с Covid-19 в Сърница са 13.  Затворени са общинската администрация и детската градина. Ограничен е достъпът до всички общински сгради. 

Главният държавен здравен инспектор доц д-р Ангел Кунчев пристига в Пазарджик, заради усложнената обстановка там.  Предстои вземането на още проби, каза кметът на общината Неби Бозов.  

"Прави се организация за още 50 теста на жени, които работят в предприятие в Доспат. По информация на РЗИ вчера са имали положителен тест на жена, работеща там. Във фирмата работят над 200 жени, около 50 са от Сърница, като 7 от тях вече са дали първи симптоми. Затова и РЗИ-Смолян и РЗИ-Пазарджик правят тестове на всички жени, които работят в това предприятие", обясни кметът на Сърница. 

По думите му, има 3 положителни теста на служители в общинска администрация. Бозов ще участва онлайн във започващата в този час в Пазарджик видеоконферентна връзка с  националния кризисен щаб. 

„Никой не може да каже как и от кой се е заразил, добави Неби Бозов. Стана  известно, че самият той е бил контактен с трима от заразените в Сърница, но направената му проба за коронавирус е отрицателна.  

Първият случай на Covid-19 в Сърница беше регистриран преди седмица. Възрастна жена там стана жертва на вируса.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени