Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват резултатите от дезинфекцията на МБАЛ "Хаджи Димитър"-Сливен

18 от пробите до този момент показаха положителен резултат, те са на хора от болничния персонал

| обновено на 08.06.20 в 07:44
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Сливен и днес ще се дезинфекцира сградата на частната болница, където беше установено огнище на зараза с коронавирус. От 240 взети проби за Covid-19 в частната МБАЛ „Хаджи Димитър“ Сливен 18 са положителни, съобщи кметът Стефан Радев след извънредната среща с директорите на болниците в града и РЗИ.

Общо заразените до момента са от медицинския персонал и администрацията. Всички те са хоспитализирани в инфекциозните отделения на областната болница и военната болница.

Кметът  Стефан Радев каза пред журналисти какво е предвидено за днес:

„Започват да се взимат посявки и проби за резултатите от дезинфекцията, които ще прави РЗИ и в крайна сметка ще се произнесе  кога могат да продължат да работят“.

Последните двама от персонала на частната болница са хоспитализирани в неделя, каза още Стефан Радев. Той съобщи още, че Инфекциозно отделение на областната болница МБАЛ “Д-р Иван Селимински“ е запълнено.

"Ако в момента дойдат хора, ще бъдат насочени към военна болница. Ако се запълнят обаче и тези легла в „Селимински“ ще бъде предприета реорганизация и ще бъдат освободени още легла".

Радев коментира и разминаването в цифрите за заболеваемост, обявявани през последните дни.

"Тези цифри, които дава общината, понякога има случаи, които са обявени като положителна проба, но са хоспитализирани на следващия ден и на следващия ден излизат в базата данни. За това понякога има разлика във цифрите".

След срещата при кмета директорът на РЗИ д-р Петя Балулова уточни, че изнесените данни за заразени от медицинския персонал на частната болница са окончателни.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна