Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставка на директора на РЗИ - Сливен?

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

До края на деня ще стане ясно дали директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балулова ще си подаде оставката, като поемане на отговорността за множеството заразени с ковид медицински персонал в частната болница МБАЛ „Хаджи Димитър“. По-рано днес кметът на Сливен Стефан Радев съобщи, че тя е заявила пред него такива намерения.  

Кметът Радев коментира още, че ако бъде подадена оставката на д-р Балулова, то тя ще се счита като акт на сваляне на напрежението към РЗИ и лично към нея.

"Очаквам това да стане, след като тя говори разбира се с министъра на здравеопзването."

Д-р Балулова отказа коментар, но обяви, че до края на деня ще има информация по темата. Директорът на частната болница д-р Пенко Пенков съобщи, че ще затегне противоепидемичните мерки в болницата.

"Като затегнем мерките по отношение на персонала, спазване на индивидуалните норми за защита и мисля, че проблеми в това би следвало да няма."

Той не отговори, дали има роднински отношения с шефа на  РЗИ д-р Балулова. Днес в в болницата се прави поредната дезинфекция, след което ще се вземат проби от РЗИ и се очаква след вторник, да бъде дадена информация кога ще заработи лечебното заведение. Днес детска градина „Еделвайс“ приема деца, след като в петък бе затворена за дезинфекция, заради заради деца, които са били контактни със заразени с коронавирус.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна