Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов за Божков: Не съм си писал с него, на телефона ми няма кирилица

| обновено на 10.06.20 в 14:38
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов отрече да е водил есемес комуникация с бизнесмена Васил Божков, на когото са повдигнати 18 обвинения.

Божков, който е в Дубай, публикува тази сутрин снимка от размяна на текстови съобщения, за която твърди, че е с Бойко Борисов:

„Моето телефонче е 10-годишно и на него няма кирилица, този модел няма кирилица. И ако някой в България каже, че е получил есемес от мен на кирилица….

Просто аз друг телефон никога не съм пипал, освен този и той стои при охраната, между другото. Единствен, на другия не мога да работя“, каза премиерът.

Междувременно Васил Божков написа в профила си във Фейсбук, че по сигнала му за рекет, злоупотреба с власт и изнудване, разследващите бездействали:

"Все още никой не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства" пише той  и посочва, че ще продължи да търси справедливост и обективност и чрез компетентните европейски институции.

Бизнесменът декларира, че е готов да им предостави доказателства, записи и свидетелски показания, той допълни, че е предал на Европейската комисия сигналът си за рекет, злоупотреба с власт и изнудване

"Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване".

Васил Божков е от месеци в Дубай, но в профила си във Фейсбук допълва, че ще предостави записи и свидетелски показания по случая на компетентните институции. 
Причината е, че, според него така ще бъде предотвратен „натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна