Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Целта е да ни смачкат - психически, а след това и физически

| обновено на 17.06.20 в 17:52
Премиерът Борисов сред съпартийците си на пресконференцията в централата на ГЕРБ.
Снимка: БГНЕС

Националната служба за охрана започва вътрешна проверка за публикуваните кадри в социалните мрежи на спящия премиер Борисов. Министър-председателят свика извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ, на която каза, че това е атака, мотивирана от реализацията на геостратегически проекти и намекна, че зад тази атака стои президентът Румен Радев. И определи като компромати и манипулации разпространените днес снимки от спалнята му.

Според Борисов атаката се случва сега, а не преди изборите, защото през юли месец предстоят важни стъпки към еврозоната и Банковия съюз. Той допусна, че основната атака срещу ГЕРБ е започнала след сключените сделки за военните самолети Ф-16.

Премиерът почти директно обвини президента Радев.

„Тук вече свързвам много заплахите, които идват не от кой да е – от държавния глава. Този, който трябва да е обединител на нацията. Този който беше уличен. И сега, за да не е само той в калта, дай да ме вкарат и мен в калта“, каза той и продължи:

„Кое наложи тази ярост. Ми само след няколко месеца идват избори. Ако иска служебно правителство – защо?“

"Юли месец е критичен", каза още премиерът и допусна, че вероятно също е замесен и бившият му заместник в партията Цветан Цветанов, който с упреци във Фейсбук преустанови днес членството си в ГЕРБ.

„До вчера викаше зад гърба ми „победа“ и че ГЕРБ е най-силната партия. А всички, които сега ги виждате тук, сега за него са боклуци

"Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. И те не жалят нито сили, нито пари. Първо, това са президентът, БСП, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички ДСБ-та по земните кълбета, готови да се прегърнат с всеки, само не и с ГЕРБ", каза министър-председателят.

"Президентът Радев мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, той го прибира. Докарва ми го пред терасата пред входа. Аз лично казвам, че той ме следи с дрон", добави Борисов.

Скандалният запис и скандалните снимки, изтекли в социална мрежа Борисов определи като компромати и манипулации.

"Какво получаваме – компромати. В учебниците на КГБ пише, че когато създадеш един компромат, трябва да създадеш такъв, че трябва да отвратиш този, който го гледа".

"Сто пъти казах - от Васил Божков нито една стотинка не съм вземал. Колко избори спечели тази партия, която е зад мен сега, всички избори спечелихме. Видяха, че чрез избори не могат да ни бият", подчерта Борисов. 

"Подреждат, монтират, правят, струват, има цели звукозаписни студиа създадени. На форума в Давос ни демонстрираха как се прави това. Как от едно мое подобно изказване – правят струват, подреждат, прикачват на един, втори телефон...".

"Целта е да ни смачкат -  психически, а след това и физически", каза още Борисов. 

Нашите политически противници удариха дъното, заяви още премиерът по повод на снимките. 

„Компромати, манипулации. И аз всеки ден ви предупреждавах за това. Може ли да ме снимат в спалнята и после си махат снимката! Защо? Защото с тази снимка показват, че всичко това е нагласено и то преди една година е гласено.

Нито ще ме откажат, нито ще спра! Значи след юли могат да правят каквото си искат.

Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това. За кой друг излезе, за кой? Чия друга спалня е интересната!?“

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!