Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат мерки срещу Covid-19 в квартал на Самоков

Предприемат се противоепидемични мерки в 7-ми квартал в Самоков с цел ограничаване на разпространението на Covid-19. Ограничава се безцелното движение вътре и извън квартала. МВР ще осъществява 24-часов контрол за спазване на мерките. Жителите на квартала, които не са под карантина или заболели от Covid-19, ще могат да ходят на работа, ще може да се излиза за пазаруване на храни и лекарства, както и с друга основателна причина. Няма да се изграждат КПП-та, ще се следи само за спазване на противоепидемичните мерки.

Заповедта е на директора на РЗИ - Софийска област. Противоепидемичните мерки влизат в сила от 0.00 часа на 18 юни и ще са в сила до 24 юни. За жителите на квартала става задължително носенето на маски на открити и закрити обществени места. 

Забранява се провеждане на мероприятия, предприема се дезинфекция на местата, където минават много хора.

По време на седемте дни с противоепидемични мерки ще се следи развитието на заболяването и ефекта и ако се наложи, заповедта ще бъде удължена с още седем дни. Заболели от коронавирус ще бъдат незабавно поети за лечение в лечебни заведения в София, в които има обособени Covid-19 отделения, а при евентуалното запълване на капацитета им, случаите ще се поемат от МБАЛ-Самоков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени