Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов с Covid-19, приет е във ВМА

| обновено на 21.06.20 в 14:11
Янаки Стоилов
Снимка: БГНЕС

Янаки Стоилов от БСП е приет за лечение от коронавирус във Военномедицинската академия в София, като състоянието му е добро.

За "Хоризонт" Стоилов съобщи, че лечението му ще продължи според клиничната картина.

"Имах сравнително висока температура два дни и обща отпадналост. Предложиха тук да постъпя, а и все пак е рисковано, защото и вкъщи имам други хора, да се види и с тях какво е положението.

Въпросът е сега тези мерки, които бяха доста стегнати, изведнъж много се разхлабиха и то се вижда вече, че така, преследвайки бизнес и други цели, някак нещата сега се развиват и те по обратен път ще рефлектират и върху тези, които си  мислят, че имат полза от тях“, каза Стоилов, който е член на Националния съвет на БСП.

Във връзка със случая лидерът на партията Корнелия Нинова изпрати писмо до всички участвали на Националния съвет на социалистите на 13 юни - ако почувстват симптоми, да потърсят медицинска помощ.

От пресцентъра на БСП съобщиха, че утре ще бъдат направени тестове на всички присъствали на заседанията на Националния и на Градския съвет на партията, където е участвал и Янаки Стоилов.

За БНР Филип Попов, депутат и секретар на парламентарната група на социалистите, коментира, че е било адекватно предложението - решенията на заседанията да се вземат "на подпис", а създалата се ситуация го доказва. Попов посочи:

“Писмото е разпратено до членовете на Националния съвет, до депутатите - вчера или онзи ден, ако не се лъжа. Ако има някакви симптоми, може би трябва да се направи тест, човек ако почувства. Така си мисля".

Ще се отрази ли на работата на парламентарната група през следващата седмица?

“Една седмица е минала, слава Богу. Лично аз не чувствам някакви симптоми към момента. Предполагам, че до вторник на група ще стане ясно как ще процедираме", каза още Филип Попов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна