Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет задържани в спецакция срещу наркодилъри в Сандански

| обновено на 23.06.20 в 12:38
Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дадоха брифинг за полицейската операция в града
Снимка: БГНЕС

Десет лица от криминалния контингент са задържани при специализирани акции на прокуратурата, ГДБОП и полицията в Сандански. Главният прокурор и Главният секретар на МВР наблюдаваха хода на операцията и по-късно дадоха брифинг.

Две специализирани операции - срещу наркоразпространението и битовата престъпност се провеждат в Сандански. Едната е на Специализираната прокуратура и ГДБОП, а другата на местната полиция и прокуратура.

При обиските са открити над 180 хил. евро и пари в други валути. Това обявиха на брифинг главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

“В града има две-три големи групи, които се занимават с наркоразпространение. Обект на действията по досъдебното производство е една от тези групи, тя се наблюдава по този начин, от около година, има данни за голямо количество наркотици по други досъдебни производства, които ще бъдат присъединени към това дело. Днес е намерено и голямо количество пари – евро, левове и други банкноти. Само еврото мисля, че е над 180 хил. евро“ казва Гешев.

"Моята цел е да открия всички тежки зависимости между големият бизнес, политиците и държавните структури, включително и в прокуратурата, и доколкото мога да им противодействам", каза още той.

"Прокуратурата няма да прави компромиси и няма да има недосегаеми, независимо дали става въпрос за министър-председател, президент, министър, заместник министър,  секретар на ведомство, депутат, олигарх, или който и да е български гражданин. Подходът към всички ще бъде еднакъв. Политическите последствия са проблем на политиците! Да си ги решават те!! И, ако искат да няма политически последствия, да бъдат така добри да си правят правилен кадрови подбор и да спазват закона", коментира главният прокурор Иван Гешев в Сандански. Според него олигархичната мрежа, в която са оплетени държавни институции и медии е "доста заплетена" но "прокуратурата ще направи всичко възможно".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна