Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-председателят на СОС е в болница заради Covid-19

| обновено на 23.06.20 в 13:58
Милка Христова, зам. председател на СОС, БСП
Снимка: Личен архив

Зам.-председателят на Столичния общински съвет (СОС) и член на Изпълнителното бюро на БСП Милка Христова, която даде положителна проба за Covid-19 вчера, е настанена в болнично заведение и се чувства добре.

Предстои изследване на хората, които са били в контакт с нея:

"Изключително съм задължена на лекарите от нашите общински болници, които съумяха навреме да поставят диагнозата, да ме ориентират много бързо и много точно“, каза тя и увери:

“Тези, с които съм се срещала вчера, са били изследвани - и колегите от "Леге", и колегите от "Позитано", ще бъдат изследвани и колегите от една временна комисия в столичния общински съвет. Ние тогава спазвахме всички карантинни мерки и бяхме с маски".


Сградата на Столичната община няма да бъде затваряна

Няма да бъде затваряна сградата на Столичната община на улица "Московска" 33, заради заразените с Covid-19 общински съветници. Това съобщи за "Хоризонт" зам.-кметът Дончо Барбалов. Той увери, че всеки ден през 4 часа се извършва дезинфекция на сградата.

Милка Христова и Николай Николов - БСП - София

Контактните лица на общинския съветник Николай Николов и на Милка Христова от БСП също ще бъдат тествани за коронавирус:

"От гледна точка на сигурност в общината, не мисля, че трябва да имаме притеснение! От гледна точка на констатираните случаи с общински съветници, са взети мерки - на контактните лица през последните дни с тях днес ще бъдат направени PCR-тестове. На практика голямата част от комисиите на Общинския съвет в последните месеци работят неприсъствено, така че физическият контакт е сведен до минимум, а оттам и рискът".

В момента тече скрининг за Covid-19 на персонала на детските градини в София, на Социалния патронаж и на персонала на лечебните заведения. При най-малкото съмнение се правят PCR-тестове и на служители в администрацията, категоричен е Дончо Барбалов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна