Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още доказателства по делото за търговия с влияние с президентския секретар

| обновено на 23.06.20 в 15:03
Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция на президента
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по делото за търговия с влияние, свързано с президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов.

Медиите получиха три нови чата между него и бизнесмена Пламен Бобоков.

Комуникация между двамата чрез приложението WhatsApp - от септември 2018, свързана с административното дело срещу задържането у нас на танкера “Бадр“, плаващ по либерийски флаг, и от април 2019, в който се договорят да се видят.

От прокуратурата обръщат внимание, че шест месеца е продължила размяната на съобщения за съдебните процедури около „арестувания“ танкер.

Започва малко преди образуването на делото  по протест срещу първото решение на Административен съд-Бургас във Върховния административен съд, като, както вече стана ясно, Пламен Узунов съобщава на Пламен Бобоков какво е решението на върховните съдии шест дни, преди те да го подпишат и то да бъде публикувано.

В отговор на твърдение в телевизионно интервю от вчера на президентския съветник, че е имал само делови отношения с Пламен Бобоков, от спецобвинението информират, че експертизата на мобилните устройства на русенския бизнесмен е установила разменени общо 61 файла и проведени множество лични срещи.

„Методите и интерпретациите на прокуратурата говорят сами за себе си“ - така от прессекретариата на президента коментираха днес новите доказателства по разследването.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени