Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник от "Тьонис", завърнал се в Белица, положителен за Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от тримата работници, завърнали се от най- голямото огнище на Covid-19 в Германия - кланиците „Тьонис“, е дал положителна проба при повторния PCR тест.

Информацията  потвърди за „ Хоризонт“ кметът на община Белица Радослав Ревански, който организира изследванията  на семейството и шофьора, който ги е върнал в България с микробус в края на миналата седмица.

Младото семейство и бащата  на единия от тях, както и шофьорът на микробуса, който също е от Белица, бяха поставени под карантина по разпореждане на кмета Радослав Ревански, който организира и изследването им с PCR тестове.

Наложило се два от тях да бъдат повторени, като едната проба е отчела прекарано заболяване и наличие на антитела, а другият резултат е положителен за прясна вирусна инфекция.

От вчера следобед има и официална заповед на РЗИ - Разлог за поставянето им под карантина.

Днес представители на германски и други чужди медии са търсили информация по телефона от кмета на Белица, тъй като по думите им там имало информационно затъмнение по темата с гастербайтерите, които са се прибрали по родните им места, каза още  Ревански.

По информация на завърналите се от Германия в микробуса са пътували още трима, които са от съседната община Якоруда, но не са работили в кланиците, където стотици бяха заразени с коронавирус.

Те също  са поставени под 14 дневна карантина.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!