Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение в тероризъм на шампион по борба от Бургас (ОБНОВЕНА)

4
Снимката е от Инстаграм профила на Абдулкадер

Повдигнаха обвинение за тероризъм на 21-годишен бургазлия. Младежът е задържан тази сутрин при спецоперация в морския град. 

Мохамед Абдулкадер е задържан в дома си тази сутрин. Той е полусириец. Признал е, че е посещавал баща си в Сирия. Шокиран е от обвинението, коментира служебният му защитник Веселина Василева:

„Въобще не очакваше толкова тежко обвинение, а това наистина е много тежко обвинение -  по 108 А от НК, което е свързано с тероризъм, без да изпадам в подробности, с оглед следствената тайна. Роден е в България в София, живее нормално, посещава всички места, които посещават всички нормални граждани“.

21-годишният Абдулкадер е завършил спортното училище в Бургас. Републикански шампион по борба три пъти.  

Шокиран от ареста на своя възпитаник е и бившият треньор по борба на Абдулкадер Николай Дичев. Последното го е видял на абитуриентския бал миналата година при завършването на Спортното училище, след което младият мъж е прекратил състезателната си дейност. Обрисува като прекрасен, възпитан младеж и не вярва във вината му:

"Изненадва ме това, в което го обвиняват. Знам, че баща му е някакъв войник в Сирия, но той чак пък да бъде терорист Мохамед-дете, което съм го гледал, на едно легло сме спали, хранил съм го, когато е свалял килограм. Мисля, че много пресилена цялата работа."


Мохамед Абдулкадер е задържан за 72 часа. Предстои да бъде отведен до специализирания съд. По неофициална информация над 10 са задържаните за разпит.


Снимките са от Инстаграм профила на Абдулкадер
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна