Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в подкрепа на Десислава Иванчева пред Съдебната палата в София

Снимка: БГНЕС

Десетки граждани се събраха пред Съдебната палата на протест в подкрепа  на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Протестиращите подписват отворено писмо до председателя на Апелативния специализиран наказателен съд, който е и председател на съдебния състав по делото Георги Ушев.

Гражданите настояват съдията да се запознае с допълнителните доказателства по делото от задържането на Иванчева и Петрова, както и настояват на разпит да бъде призован Светослав Разнованов, чийто сигнал срещу Иванчева, според Прокуратурата, е послужил за използването на специалните разузнавателни средства.

Един от организаторите на протеста - Петър Кърджилов, коментира за "Хоризонт": "Освен това и двамата съдии - и на първата, и на тази инстанция, отказват да призоват този свидетел и да поискат този сигнал, което ни навежда на мисълта, че такъв изобщо не съществува най-вероятно. Друга причина, поради която сме се събрали - конкретна е, че съдът отказва частично да вдигне запора на Биляна Петрова, за да може да плати на адвокатите си и да води един приличен живот. И двете с Десислава Иванчева живеят на ръба на мизерията в тези условия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна