Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев и Арда с реми във Враца

Спас Делев
Снимка: БГНЕС

Отборите на Ботев (Враца) и Арда (Кърджали) завършиха наравно 0:0 на стадион "Христо Ботев" в последния мач на двата отбора в група "Б" на втората осмица в българската футболна efbet Лига. Така гостите от Кърджали пропуснаха шанс да спечелят групата преди плейофите за 7-10 място, но са сигурни участници в битката за евротурнирите.

Удар на Светослав Ковачев в наказателното поле на домакините бе блокиран още в самото начало на срещата, а в 27-та минута той върна "асистенцията" на Спас Делев, след като прехвърли атрактивно двама защитници. Бившият нападател на ЦСКА стреля точно в долния десен ъгъл на вратата на Ботев, но Красимир Костов изби топката.

Арда продължи да доминира в следващите минути и пропусна нови две ситуации за гол. Първо Костов спаси удар на Александър Георгиев, а в 39-та минута гостите стигнаха и до най-чистото положение в мача. Вратарят на Ботев отби удар към вратата си право в краката на Милен Стоев, който би силно топката над гредата от едва 3-4 метра.

Ботев заигра по-активно в нападение през втората част и още в началото й Доминик Янков пропусна добро положение за гол, а в 72-та минута резервата Том уцели греда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени