Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наполи надделя над Рома с късен гол на Инсиние

Никола Дзаниоло (в бяла фланелка) се завърна в игра за Рома след 5 месеца лечение.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С гол на Лоренцо Инсине в 82-рата минута Наполи победи у дома Рома с 2:1 в последния мач от 30-ия кръг на италианското футболно първенство и излезе на шесто място в класирането с равен брой точки, по 48, със съперника си, който остава пети.

И трите гола в мача паднаха през второто полувреме, а през първата част най-интересната възможност се откри пред нападателя на домакините Аркадиуш Милик, но полякът стреля в напречната греда.

Хосе Кайехон изведе Наполи напред в резултата десет минути след почивката, когато засече с крак центриране от левия фланг на Марио Руи.

След час игра на "Сан Паоло" Рома изравни. Хенрик Мхитарян напредна с топка в крака и с плътен удар от дъгата на наказателното поле бе точен за 1:1.

Така се стигна до 82-рата минута, в която Инсине донесе успеха на Наполи с много красиво изпълнение. Нисичкият нападател стигна до една отбита топка на границата на наказателното поле, чукна я вдясно от себе си и със страхотен фалцов удар в далечния горен ъгъл не остави шансове на стража на гостите Пау Лопес.

За Рома най-добрата новина в мача бе завръщането в игра на полузащитника Николо Дзаниоло. Младият италиански национал се появи на терена в 66-ата минута. Той не бе играл от януари месец, когато получи травма в коляното.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна