Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите в САЩ настояват за отварянето на училищата

Снимка: БГНЕС

Американският министър на образованието обяви, че очаква от училищата в страната да отворят врати наесен. По време на телефонен разговор с губернатори Бетси Девос е заявила, че подобна стъпка ще е в полза на учениците и данъкоплатците.

Според АП по време на разговора Девос е заявила: “В крайна сметка не е въпрос дали е необходимо училищата да отворят врати, а как.”

Девос е критикувала онези общини, които имат намерение да пристъпят към хибридна форма на обучение, която включва комбинация от занятия онлайн и в класна стая.

Коментарите се появиха на фона на оказван натиск от администрацията на президента Доналд Тръмп за връщане към нормалната работа на университети и училища. Тръмп се включи в дебата дали е безопасно за ученици и преподаватели да се върнат в класните стаи, като заяви, без да има доказателства, че всеки, който не иска да отвори класните стаи, има политически подбуди.

Губернатори се опитват да намерят оптимален вариант за новата учебна година при информации за покачване случаите на заразени с Covid-19 в страната. Към момента броят им е близо 3 милиона, а смъртните случаи са поне 128 000.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна