Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масово ходене на охраняем плаж в парк “Росенец“

| обновено на 11.07.20 в 09:46
Снимка: Радио Бургас/Митко Иванов

На близо километър пред луксозното имение в бургаския парк “Росенец“, което се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, жандармерия е направила кордон и спира големите групи от хора, които искат да слязат на плажа.

Две големи групи от симпатизанти на ДПС, както и организаторите на масовото протестно ходене на плаж от партията "Да, България", са събрани в момента на малка ивица. Тя се намира на 500 метра от луксозното имение, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Тук се провеждат спокойни преговори всички хора да бъдат допуснати до плажа. От полицията се опитват да разделят двете протестиращи групи. Вече част от хората се пропускат зад полицейския кордон, това са хора и от двата лагера, виждат се многобройни знамена на ДПС.

Автобуси от Кърджали, Разград, Търговище, Силистра и коли от цялата страна са разпръснати по територията на парка "Росенец", десетки са и микробусите на жандармерията, засилено е полицейското присъствие.

По суша и по море ще се придвижват хората до засипания с чакъл плаж в парк "Росенец". Малката брегова ивица се намира до имота, в който често пребивава Ахмед Доган.

Десетки са заявките за участие, каза Ивайло Мирчев от "Да, България", който е сред организаторите:

"Със сигурност имаме потвърждение за поне 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 човека. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици заявки за автомобили. За автобуси знаем за организирани пътувания от младежките структури на ДПС."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна