Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън: Възнамеряваме да върнем публиката по стадионите през октомври

Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Феновете във Великобритания ще могат да се завърнат по трибуните на стадиони и зали през октомври. Тази прогноза направи премиерът на страната Борис Джонсън.

Британското правителство прие пакет от разхлабващи мерки в борбата с коронавируса, като те ще влязат в сила от 1 август. Местните власти обаче ще продължат да следят строго за прилагането на санитарните мерки, като очакванията на Джонсън и кабинета му са масовите публични прояви да се върнат към пълния си капацитет чак през пролетта на следващата година.

"Ще съблюдаваме по-големи събирания на места като спортни стадиони с оглед предстоящо по-широко отваряне през есента", заяви Джонсън в петък.
"От октомври възнамеряваме да върнем публиката по стадионите. Тези промени трябва да бъдат направени по безопасен начин и при условие, че започващите от август мерки са успешни", добави премиерът.

През март месец всички големи спортни мероприятия във Великобритания бяха спрени заради пандемията от Covid-19. В някои спортове като футбола и крикета обаче първенствата бяха възобновени, но без присъствието на зрители по трибуните.

От началото на пандемията във Великобритания има 293 хиляди случая на заболели от коронавирус и над 45 хиляди починали от или със заболяването.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна