Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задълженията на ПФК Левски се увеличават

Константин Папазов - Тити
Снимка: БГНЕС

Задълженията на ПФК Левски продължават да се увеличават и ситуацията пред клуба остава неясна, обяви Константин Папазов - Тити, който през миналата седмица официално влезе в Надзорния съвет на клуба. Баскетболният треньор трябва да получи и 35% от акциите на клуба от Наско Сираков, с което да стане вторият най-голям акционер.

"За съжаление дълговете не са 4-5 милиона, а вече са 5,8 милиона лева. Трябва сами да си събираме парите и да се оправяме", каза Папазов пред "Нова", след като обяви, че е дал отрицателен тест за коронавирус.

Той посочи и причините, довели клуба до това тежко положение.

"Появихме се и отървахме Левски от мъртвата хватка на неизвестността с акциите на Божков. Но какво наследихме? Липса на благодетел, ситуацията с коронавируса и цялата обстановка в държавата. И затова Левски плаща скъпо сега. От неизвестността пред бизнеса страда нашият клуб. Касата на клуба е празна, това е истината. Тя може да бъде напълнена чрез голям рекламен договор. Поне 10 фирми си мечтаят и искат да помогнат. Всички обаче чакат да има някаква яснота. Затова трябва съвсем сами да съберем парите, които са нужни да спасят Левски от фалит", каза още Папазов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени