Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Петрушев: Пробуждането идва, България ще се изправи

Снимка: БГНЕС
Исканията ни на тези протести са за пълна съдебна реформа, свобода на медиите и журналистиката, но на първо място искаме безвъзвратно изкореняване на корумпираните и оплетени в мафиотски и олигархически конци партии - БСП, ДПС и ГЕРБ от властта. Това коментира пред Радио София Мартин Петрушев - блогър, писател, актьор и активен участник в протестите.

"Неслучайно протестите биват оприличавани на "жив организъм", тъй като в колективното съзнание на българина започва да се проявява едно пробуждане и нетърпимост. Ние живеем в държава, която, в качеството си на член на Европейския съюз, е своеобразен лидер в класацията на абсурда на управляващия елит", категоричен е Мартин.

Мартин Петрушев

България трябва да преживее всенароден шок, защото след оставката и съдебната реформа трябва да се извадят всичките кирливи ризи на управляващите. Но хората ще могат да преболедуват това и да се отърсят от многовековното наслояване в народната психика - не може да се оправи властта, не може да е добра властта:

Виждам една България, на която й предстои трудно време, но тя ще стъпи и ще се изправи. Вярвам го. Усещам енергията на хората по площада и свежата кръв на завърналите се от чужбина. Това пробуждане идва и именно онези, които са се върнали сега, го подтикват.

За надеждата и увереността на младите хора от протестите говори Мартин Петрушев в интервюто на Елмира Джома.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна