Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът в Бургас отново блокира част от бул. "Булаир" (ВИДЕО)

За втора поредна вечер протестиращите в Бургас блокираха част от главен булевард. Близо 100 души участваха в шествието, което се събра пред сградата на Община Бургас и в посока жп гарата по „Булаир“ се отправи към Морската градина.

Протестиращите носеха плакати с надписи „Мафията вън от властта“, „Съд и затвор за виновните, върнете бъдещето на младите“, “29 млрд. евро са срам“.

„Искам да се смени това правителство! Бойко Борисов да си търгне и страната да се управлява от интелигентни и можещи хора и има такива!... Обидно ми е и ми е болно за този народ , имаме си всичко за да живеем щастливо, обединени… Писна ми! Излезте от фейсбук, протеста е тук! …Стига толкова, лъжат ни непрекъснато, искаме оставка!“, коментираха участниците в недоволството.

В шествието участваха хора на различни възрасти. Отново имаше представители на партия „Възраждане“, Средна европейска класа, ОЗБГ, движение „Антимафия“.

Освен оставките на правителството и главния прокурор недоволните искат и въвеждане на електронно гласуване и свикване на Велико народно събрание. Над 600 са вече участниците в подписката, в която се иска Общината да си върне пътя към т. нар. „Доганов сарай“ в парк "Росенец".


 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна