Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието

Снимка: БГНЕС

Проверки под ръководството на Върховната административна прокуратура са констатирали  множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието.  Установено е и незаконосъобразно ограничаване на достъпа до плажната ивица, съобщават от държавното обвинение.

Какви са нарушенията? 

Временна строителна ограда ограничава достъпът до крайбрежната ивица на парк „Росенец“, над който се намира лятната къща на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, са установили на 20 и 21 юли проверяващи под ръководството на заместник на главния прокурор. На същото място няма одобрени инвестиционни проекти за изграждане на пристанищен обект и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ край Созопол е установила наличие на странична подпорна стена в отклонение от строителните книжа. На ДНСК са възложени незабавни действия във връзка с незаконното строителство.

Масивни огради и постройки ограничават достъпа до крайбрежните скали в местността „Буджака“. Проверяващите са установили, че достъпът до морето е възможен единствено по тясна и опасна за гражданите пътека.

В местността „Аркутино“ и в района на крайбрежната ивица в  комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас в момента не се извършват строителни дейности, съобщават още от прокуратурата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна