Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобилната компания Daimler може да съкрати до 30 000 работни места

Шефът по продажбите на "Фолксваген" напуска поста си заради слаби резултати

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията Daimler AG, която произвежда известната марка автомобили Mercedes-Benz, може да намали работната си сила с цели 30% поради коронавирусната криза, съобщи в сряда немското финансов и бизнес списание  Manager Magazine.

Автомобилният гигант има за цел да намали постоянните разходи в Европа с 22%, като планира да съкрати до 30 000 работни места в световен мащаб, включително незаетите позиции.

Съобщава се, че изпълнителният директор на Daimler Ола Калениус ще представи своя план за съкращаване на разходите пред надзорния съвет на компанията до края на месеца.


Междувременно немският бизнес вестник "Ханделсблат" (Handelsblatt) съобщи, че шефът на продажбите на "Фолксваген" (Volkswagen) Юрген Стакман вече няма да бъде част от германския автомобилен производител, посочвайки като възможна причина ниските продажби на водещите модели на компанията Golf и Passat.

Този ход може да бъде една от промените, които Volkswagen обяви през юни, когато разкри, че компанията ще пренареди ръководството си и ще преотстъпи част от отговорностите.

Във вътрешна поща, която беше разкрита в средата на юни, финансовият директор на компанията Франк Уитър твърди, че германският производител на автомобили очаква "лошо второ тримесечие".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна