Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите блокираха 9 ключови столични кръстовища

След 23.30 часа беше пуснато движението през последното блокирано кръстовище - Орлов мост

| обновено на 23.07.20 в 23:39
Лъвов мост
Снимка: Поли Начева

Протестиращите в София блокираха различни ключови кръстовища в София тази вечер. Те се разделиха и се отправиха към 9 различни точки. Единият лъч тръгна към Орлов мост, а вторият към Паметника Левски, другите към „Витошка“ и „Патриарх Евтимий“, Халите, площад „Македония“, кръстовището на „Раковски“ и „Дондуков“, „Фритьоф Нансен“ и „България“ и „Лъвов мост“. 

Шест часа продължи 15-ият поред антиправителствен протест в столицата. 

Блокадата на Лъвов мост приключи около 23 часа. Протестиращите си тръгнаха с аплодисменти към полицията. Движението беше пуснато за кратко. Десет минути след като демонстрантите си тръгнаха, на кръстовището дойдоха петима души, които застанаха по средата на пътното платно и отново блокираха движението. Това продължи буквално 2 минути. Дойде полиция и обясни, че протестът е приключил. 

По-рано част от демонстрантите, които тръгнаха към Лъвов мост, спряха при Халите. Друга част се придвижиха по бул. „Мария Луиза“. Движението на Лъвов мост беше спряно и от двете страни. Градският транспорт не се движеше. Част от протестиращите седнаха на средата на пътното платно. Протестът протече спокойно и без напрежение.

Лъвов мост

Малко след 21.00 часа беше блокиран и Орлов мост, след като протестното шествие тръгна в различни посоки от пл. „Независимост“. Демонстрантите преминаха по "Цар Освободител" покрай Военния клуб, Народното събрание и Университета до Орлов мост. Скандираха по пътя "Оставка". 

Новината, че президентът е слязъл при протестиращите, се разпространи бързо сред хората, не всички от които са успели да станат свидетели на неговото изявление. Протестиращите казват, че "Търсят свободата и настояват намесата на задкулисни политически играчи в държавните дела да бъде спряна веднъж завинаги".

Кръстовището на Халите

Паметника Левски
От СДВР съобщиха, че в 15-та вечер на антиправителствени протести не е имало сериозни нарушения на обществения ред.
Снимки Поли Начева и БГНЕС
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени