Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И днес има протести в големите градове на страната

Протест в Бургас
Снимка: БГНЕС

Близо час и половина продължи протестното шествие в Бургас. За кратко протестиращите блокираха движението на колите по бул.“Демокрация“ .

Със скандирания протестиращите преминаха по главната улица „Александровска“, улица „Кирил и Методии“, по която движението на колите беше спряно и пренасочено по обходен маршрут, оттам продължиха по бул. “Демокрация“ и ул.“Булаир“ и отново се върнаха на площада пред община Бургас.

Няма да се откажем от протестите, казаха хората.

Пловдивчани се събраха и тази вечер на площад „Стефан Стамболов“,  за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите преминаха със скандирания и издигнати плакати по централната пешеходна улица до Римския стадион  и отново се обявиха за промяна.

Участниците в антиправителствената демонстрация играха и хоро. Обявиха, че утре отново ще се съберат на същото място.

16–ти антиправителствен протест се проведе в Хасково.

Демонстрантите блокираха кръстовищата на централните булеварди в града и за кратко изхода към Димитровград. Всички поискаха за пореден път оставката на правителството и на главния прокурор Гешев.

Местният синдикален  лидер на КТ “Подкрепа“ Марио Бисеров протестира, като носеше в ръце книгата на Карл Май „Винету“.

В Стара Загора тази вечер не се проведоха антиправителствено шествие и протести. Малка група от най-активните участници в тях се събраха в обичайния час пред сградата на областната управа.

Утре планираме да блокираме АМ „Тракия” за неопределено време като акт на гражданско неподчинение, заяви Петко Петков, един от организаторите на протестите в Стара Загора. Сборният пункт е на паркинга на езерото „Загорка” в 18.30 ч, откъдето ще тръгне автошествие до магистралата. Очаква се в протеста да се включат над 200 коли от Стара Загора и Казанлък. Организаторите призовават към шествието да се присъединят  всички протестиращи от цялата област.

„Ще има музика, подготвили сме забавления.Не търсим стълкновения с полицията, настояваме да се чуят исканията ни”, подчертаха организаторите на  утрешния протест.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна