Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха протестиращ на Орлов мост

| обновено на 31.07.20 в 15:30
Снимка: БГНЕС

Напрежение възникна на Орлов мост, който втори ден е блокиран от протестиращи. Задържан е пиарът на бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева - Петър Кърджилов. Причината, според свидетели, е заради пререкания с възрастна жена, която се е опитала да премине през блокадата.

Кърджилов, както и възрастната жена са отведени в Първо РУП за изясняване на ситуацията, стана ясно по време на брифинг в СДВР.


На място възрастната жена заяви, че е ударена от млад мъж от протестите. Жената се възмущава от това, че кръстовището е блокирано. Тя заяви, че е гласувала за правителството.

Протестиращите заявиха от своя страна, че възрастната жена от час обикаляла Орлов мост и псувала протестиращите, размахвала бастун и дори ги замеряла с него. Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно мъж.

"Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи", каза той, преди да бъде откаран от полицията.
Атанас Шарков, един от свидетелите, разказа:

"Това момче се появи зад гърба ни и тя започна някакъв диалог с него и замахна отново с бастуна, той се ядоса, метна ѝ една чаша вода и започна движение наляво, надясно, но не е имало никакво физическо съприкосновение. След това полицията много бързо дойде. Сложиха му белезници директно. Той беше афектиран от това нещо“.

Все още остават блокирано движението пред президентството и отсечката между булевард "Васил Левски" и Орлов мост.

Задържаният тази сутрин Петър Кърджилов е отказал да му бъдат направени тестове за употреба на алкохол.

Александър Ненков от ГЕРБ даде брифинг (Снимка: БГНЕС)

По-късно народният представител от ГЕРБ Александър Ненков на брифинг пред централата на партията коментира събитията от днес, когато на Орлов мост възникна напрежение и имаше задържан заради скандал с възрастна дама.

Жената от Орлов мост не е член на ГЕРБ, нито пък е била, каза Ненков.

"Категорично осъждаме това, което се случва. Затварянето на възлови кръстовища е за сметка на другите граждани", каза още Ненков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!