Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението по Е-79 край Благоевград се извършва нормално

Част от пътя беше блокиран от протестиращи

| обновено на 02.08.20 в 16:59
Снимка: БГНЕС

Движението по пътя София - Кулата е нормално. Това съобщи за БНР директорът на Областното пътно управление в Благоевград  Иван Кунев:

"Няма нищо обичайно, което да се случва на територията на област Благоевград по отношение на затваряне или възпрепятстване на движението по пътищата".

По-рано днес протестиращи срещу правителството блокираха частично пътя при изхода на Благоевград в посока Кулата, но демонстрацията приключи по обед. 


Около 50 протестиращи блокираха частично шосе Е-79 край Благоевград в района след "Рибарника". Те настояваха за оставката на правителството и на главния прокурор. Полицейски екипи пропускаха автомобилите поетапно.

Акцията на демонстрантите временно затрудни движението към Гърция и София, образуваха се опашки.

Лидерът на протестиращите Калоян Ханджийски се оплака, че спрямо него било упражнено полицейско насилие, но то било в рамките на очакваното: 
"Имаше полицейски произвол, но това в държавата на мутрите е напълно нормално. На мен ми счупиха телефона, позволиха си малко повече волности, но не сме и очаквали друго. Те изпълняват заповеди. Ясни са на кого са заповедите, затова искаме и оставки".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна