Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Правителството разреши премахването на три сгради в Бургас

Снимка: Google Maps

Правителството взе решение да обяви три сгради в Бургас - публична държавна собственост, за частна държавна собственост и даде съгласие за премахването им по реда на Закона за устройство на територията. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Те се намират на бул. „Александър Батенберг“ № 5 и са с обща застроена площ 132 кв. м.

Сградите са в управление на Агенция „Митници“. Обектите не се ползват за нуждите на митническата администрация повече от 20 години. Същите са негодни и опасни за обитаване, застрашени са от самосрутване и са с напълно компрометирана конструкция. Това показват данните от извършения оглед на място от строителен инженер. Според доклада не е възможно сградите да се реконструират и възстановят. Средствата, необходими за премахването на сградите, са осигурени от бюджета на агенцията за 2020 г.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от