Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серхио Перес с втора положителна проба, глобиха Рейсинг Пойнт

Серхио Перес пропуска втори пореден старт.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът на Рейсинг Пойнт Серхио Перес е дал нова положителна проба за коронавирус и ще пропусне и втория старт във Формула 1 на пистата "Силвърстоун" този уикенд.

"Тестът на Перес отново е положителен и той ще продължи да спазва предписанията на здравните власти. Физически той се чувства добре и се възстановява", се казва в съобщението на отбора му.

Мексиканецът Перес стана първият пилот във Формула 1, който се зарази от коронавирус, заради което пропусна Гран при на Великобритания миналата седмица.

Мястото на Перес в Рейсинг Пойнт за предстоящия старт отново ще заеме германският пилот Нико Хюлкенберг. Преди седмица Хюлкенберг стартира в квалификациите, но не участва в Гран при заради технически проблем.

В същото време Формула 1 глоби отбора с 400 000 евро и отне 15 точки от актива на тима в класирането при конструкторите за нарушаване на правилата, свързани с болидите на отбора през този сезон. Решението бе взето, след като управата на Формула 1 уважи жалбата на Рено срещу тима на Рейсинг Пойнт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна