Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грамада от камъни изградиха под подпорната стена на " Алепу"

Представители на  граждански формации и неформални обединения организираха протестно плажуване на Алепу. Те поискаха под т.н подпорна стена  оставка на правителството и на главния прокурор, и призоваха за опазване на природата на България. Това са граждани от" Правосъдие за всеки", Коалиция" За да остане природата в България", Сдружение " Да опазим Корал" ,Гражданска група" Бетономорие" и фейсбук групата Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг" 

Грамада от камъни, събрани от цялото Черноморие  с надпис оставка, изградиха протестиращите на ивицата. Подпорната стена е символ на корупционния метод, обясни организаторът Кремена Вътева:

"Искаме да защитим цялото си крайбрежие и природата на България,! Искаме законност, искаме справедливост!"

Протестиращите подчертаха, че желаят промяна на политеческата и на съдебната системи:

"Да кажем сбогом на мутренския режим!", каза един участничка

"Искаме ново правителство, искаме оставка на премиера, на главния прокурор, нов ред в тази държава!", призова участник в протеста

""Алепу" - един от проблемите, който може би беше в началото на цялото това недоволство - строежът, подпорната стена, станала ноторна за това, че се преструва на подпорна стена, а всъщност това е бъдещ хотел", допълни друга протестираща.  




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна