Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

...Как влязохме в новото хилядолетие с по един микроапокалипсис в аванс

Снимка: Даниела Манолова

Радиопиесата „Апокалипсисът идва в шест вечерта“ е създадена през 2010 г. и десетилетие по-късно можем да проверим какъв е ефектът на изминалото време за силата и въздействието на авторския замисъл на Георги Господинов. Кризата на недовършената промяна, на половинчатите постижения и неизлечимите травми, на провалената личност и преглътнатата носталгия по успеха мотивират проницателно-осмислящо-обобщителната сила и точност на този текст, които ще ви накарат да го изслушате на един дъх.

„…Понякога краят на света е нещо много лично и всекидневно. Идва в оня час на ранното есенно свечеряване, в онази минута, когато светлината вече си е отишла, а мракът още не е дошъл. В тази дълга минута се случват историите тук. Минутата преди.“

Участват: Йосиф Сърчаджиев, Илка Зафирова, Малин Кръстев, Станка Калчева, Антони Аргиров, Александър Кадиев, Ана Попова и Борис Кръстев.

Постановъчното решение на Лилия Абаджиева даде възможност на текста на Георги Господинов да стане едно от най-силните заглавия на модерната българска радиодрама. Вече цяло десетилетие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна