Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: И аз искам оставката на Радев

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира на място борбата с огнената стихия в общините Свиленград и Тополовград. Посещението му беше излъчвано на живо в профила му във Фейсбук.

"Всичко е добре", заяви премиерът, след като директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов го запозна с предприетите дейности и коментира, че в София пожарът е представен различно. 

"Като слушах, останах с впечатлението, че е изгоряла границата". "Прекрасно се справят колегите", коментира той пожарогасителните дейности.

Лагерите в София няма да бъдат премахнати със сила. "Има процедури в държавата", заяви пред представители на медиите Борисов.

"И аз искам оставката на Радев. На Христо Иванов даже не му я искам, а толкова години ми беше министър. Всеки иска оставката на някого. Затова Конституцията е казала - провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее - на третата", коментира премиерът в отговор на журналистически въпрос за исканата оставка на кабинета "Борисов 3" от протестиращи. 

Борисов заяви, че няма да допусне напрежение и сблъсъци на протестите. "Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Ситуацията е под контрол", написа той във Фейсбук, след като посети района на пожарите до границата с Турция. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна