Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Ще участвам в изборите

| обновено на 13.08.20 в 09:49
Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов заяви в интервю за бТВ, че на 27-и август учредява партия, с която ще се яви на изборите:

“Ще участваме на тези нови предстоящи парламентарни избори – било то предсрочни или редовни. На 20-и ще направим инициативен комитет, на 27-и ще направим учредяването. Имаме вече име, което на 31-ви юли е запазено като име на уникално за Софийски градски съд “Републиканци за България“. Разбира се, че ще направим постъпки, след като вече бъдем учредени, след като имаме съответния изборен резултат, съответните подходи за кандидатстване в политическото семейство в ЕНП“.

Цветан Цветанов каза още, че подкрепя антиправителствените протести:

“Подкрепям исканията за оставка на правителството и респективно на министър-председателя. Много са професионалните общности, които излязоха на протест. Това са адвокати, които заявиха своята позиция, преподаватели във висшите учебни заведения, учени от БАН, което означава, че дълбочината, която имаме на този проблем днес е много по-голяма, отколкото изглежда на повърхността. Подкрепям исканията за оставка на правителството и респективно на министър-председателя“.

Като свой бъдещ партньор Цветан Цветанов посочи „Демократична България“, тъй като имали сходни управленски програми.

Той добави, че има много страх сред хората в провинцията, които искали да се включат в неговата партия. По думите му те били заплашвани с проверки от държавния апарат.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна