Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетико (М) и РБ Лайпциг ще определят съперника на ПСЖ

Диего Симеоне беше умислен на последната тренировка на Атлетико.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на РБ Лайпциг и Атлетико (Мадрид) ще определят тази вечер съперника на Пари Сен Жермен на полуфиналите в Шампионската лига. Двубоят е от 22:00 часа наше време на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон.

Двата състава, които не са се срещали преди, отстраниха в предишния кръг финалистите в миналогодишното издание на турнира. "Дюшекчиите" победиха  носителя на трофея Ливърпул (1:0 и 3:2), а германският тим изхвърли Тотнъм с общ резултат 4:0.

За Атлетико това е пети четвъртфинал в Лигата в последните седем сезона, докато РБ Лайпциг за пръв път достига до тази фаза.  

Испанците са в серия от 18 мача без загуба. Мадридчани никога досега не са отпадали на директни елиминации от германци в Шампионската лига. Те все пак имат един провал в ерата на КЕШ, когато губят от Байерн (Мюнхен) на финала през 1974 година – 1:1 и 0:4 в преиграването..

Големият отсъстващ за РБ Лайпциг ще бъде звездата на клуба Тимо Вернер, който бе продаден на Челси. Марсел Халстенберг имаше проблем в гърба в последните дни, но вече е по-добре и влиза в сметките на Юлиан Нагелсман.

В Атлетико пък ще липсват Ахел Корея и Шиме Върсалко, които дадоха положителен тест за коронавирус. Двамата са поставени под карантина и няма да бъдат на разположение на Диего Симеоне.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна